Last van te grote borsten

Wanneer een vrouw grote borsten heeft, dan wordt hier vaak positief over gedacht. Zowel mannen als andere vrouwen vinden dit vaak mooi. Maar te grote borsten kunnen ook diverse klachten met zich meebrengen. Iets waar niet veel mensen vanaf weten.

Rug- en nekklachten bij grote borsten

BHWanneer de borsten van een dergelijk groot formaat zijn dat er rug- en nekklachten ontstaan, dan is dit voor de vrouw erg vervelend. Ook kunnen er klachten ontstaan bij het sporten, wat de gezondheid niet bevorderd. Er zijn uiteraard oefeningen te doen om de nek en rug sterker te maken, maar als de klachten aanblijven zijn er door middel van een borstverkleining ook mogelijkheden. Er zijn ook mogelijkheden om direct een borstlift uit te laten voeren.

Deze chirurgische ingreep zorgt ervoor, zoals de naam eigenlijk al zegt, dat de borsten kleiner gemaakt kunnen worden. Deze ingreep wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Iemand die zich specialiseert in uiterlijke aanpassingen aan het lichaam.

Gesprek in een kliniek

Tijdens een gesprek wordt naar de borsten gekeken en bepaald of een borstverkleining een optie is. Het gesprek is ook direct een goed moment om bepaalde vragen te stellen en te bespreken hoe de ingreep precies verloopt. Natuurlijk zal een operatie altijd bepaalde risico’s met zich meebrengen. Het is dan ook belangrijk om deze risico’s te weten en zelf een beslissing te nemen. Een kliniek zal overigens voor een consult vaak een bedrag rekenen.